Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingerfairs Podcast


Sep 25, 2018

I denne episode af Ingerfairs podcast har vi besøg af Helle Hygum, projektleder i Vive, til en snak om infrastrukturen på det sociale frivilligområde i Danmark. Vi graver sammen ned i rapporten “Understøttelse og udvikling af det frivillig sociale arbejde”, som Helle Hygum har udarbejdet med tre kollegaer. I løbet af podcasten præsenterer Helle de vigtigste erfaringer og resultater, som de har fundet i forbindelse med analysen af fem danske infrastrukturorganisationer, og vi diskuterer de vigtigste dilemmaer og udfordringer, som det sociale område står over for i dag.

Dagens diskussion falder lige ind i Socialminister Mai Mercados nyeste udspil om at lempe regler og  administrative opgaver for særligt små foreninger og dermed “mindske bøvl for foreninger, der yder socialt arbejde”. I løbet af podcastens halve time kommer vi blandt andet omkring det øgede behov for driftstilskud og vi diskuterer, hvordan mange strukturer i det sociale frivillig i høj grad understøtter større organisationer og skaber udfordringer for de små.

Vi diskuterer også, hvorledes sociale organisation kan samarbejde i stedet for at konkurrere med hinanden og med reference til mødregrupper foreslår Helle, at der skal faciliteres mere lokal koordinering og netværkbaseret viden for at skabe et stærkere frivilligt socialt område. Hør meget mere om, hvad det går ud på i månedens podcast.

 

Fra viden til virkelighed.

Denne podcast er en del af serien “Fra viden til virkelighed”. Serien har til formål at bygge bro mellem forskerne og praktikerne. Her sætter vi fokus på, hvordan man kan bruge faglig viden ude i virkeligheden til at løse praktiske udfordringer.

 

Er du enig?

Er du uenig med os eller vil du bare gerne give os et par pæne ord med på vejen?
Del podcasten med dine kollegaer og skriv en anmeldelse i iTunes (se her hvordan.)

 

Vil du vide mere?

To gange om måneden udgiver vi vores nyhedsbrev, NGO Life. Her får, udover denne podcast, faglige artikler og den nyeste viden om frivillighed og civilsamfund. Tilmeld dig her