Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingerfairs Podcast


Feb 26, 2019

Dette er anden del af podcasten “Fra Viden til virkelighed – hvad ved vi om frivillighed?”.

 

Vi har endnu en gang besøg af Professor Emiritus ved Roskilde Universitet, Thomas Boje til en snak om, hvad vi ved om frivillighed. Igennem sin karriere har han udgivet mere end 103 publiceringer og i denne podcast kan du få en lettilgængelig bid af den store viden om frivillighed og civilsamfundet, som Thomas Boje besidder.   

 

 1) Hvordan finder jeg rundt i talforvirringen?

Når man læser på tværs af nyere rapporter fra fx Center for Frivilligt Socialt Arbejde, Rambøll og den seneste ‘befolkningsundersøgelse’, som Thomas Boje selv er medforsker på, så er der stor forskel på, hvor mange frivillige der er i DK, hvem der er frivillige, hvor ofte og hvor meget de er frivillige og hvorfor de er frivillige?

Alle disse rapporter karakteriserer naturligvis sig selv som repræsentative og derfor bliver vi en smule forvirrede… Vi spørger derfor Thomas Boje om, hvad der er op og ned i denne store talforvirring.

 

2) Udviklingen inden for forskning i frivillighed og frivilligt arbejde

Til slut beder vi Thomas Boje forudsige, hvad der vil ske med forskningen inden for frivillighed de næste år og om han ser nogle specifikke tendenser og udviklingsmønstre, som vil have betydning for, hvordan vi undersøger frivilligheden i fremtiden.

 

Vil du vide mere?

Både Frederik og Thomas har meget på hjerte og derfor blev samtalen lang – du kan derfor glæde dig til, at vi udgiver endnu en podcast med Thomas Boje i næste uge, hvor du kan blive meget klogere på, hvad vi ved om frivillighed. I sidste afsnit dykker vi ned i….

 

Fra viden til virkelighed.

Denne podcast er en del af serien “Fra viden til virkelighed”. Serien har til formål at bygge bro mellem forskerne og praktikerne. Her sætter vi fokus på, hvordan man kan bruge faglig viden ude i virkeligheden til at løse praktiske udfordringer.

 

Er du enig?

Er du uenig med os eller vil du bare gerne give os et par pæne ord med på vejen?
Del podcasten med dine kollegaer og skriv en anmeldelse i iTunes (se her hvordan.)

 

Vil du vide mere?

To gange om måneden udgiver vi vores nyhedsbrev, NGO Life. Her får, udover denne podcast, faglige artikler og den nyeste viden om frivillighed og civilsamfund. Tilmeld dig her.