Preview Mode Links will not work in preview mode

Ingerfairs Podcast


Jan 23, 2018

Hvad gør man, hvis ens man er blevet bedt om at rekruttere en masse frivillige, men man ikke får allokeret nogen ressourcer til rekrutteringsprocessen? Eller hvis ens frivillige ikke synes de nye frivillige man rekrutterer, er gode nok? Det diskuterer vi i denne episode af Ingerfairs podcast, som du nok har regnet ud, handler om rekruttering. Vores lille monopol består af forfatterne til vores nye bog “Sådan rekrutterer du frivillige”, nærmere bestemt Troels Broberg Carlander, Julia Bjerre Hunt og Marie Baad Holdt. I løbet af episoden kommer vi igennem tre rekrutteringsudfordringer, som er blevet udvalgt blandt de dilemmaer, som vi efterspurgte fra jer tilbage i december:

 

1) Mine frivillige gider ikke nye frivillige (kun, hvis de minder om dem selv)

“Så alle kan se, at på et tidspunkt kommer det til at gå galt.” Sådan starter Mads sit dilemma til os. Mads arbejder i en organisation, hvor de frivillige løfter flere og flere opgaver, men der kommer ikke flere frivillige. Derudover er sekretariatet og de frivillige, som efterhånden har været der i mange år, ikke enige om hvilke frivillige foreningen har brug for.

 

2) Ingen ekstra midler til rekrutteringsprocessen

I dagens andet dilemma spørger Mette, hvordan hun skal klare at rekruttere en masse nye frivillige, så hendes organisation kan vokse, når hun allerede har travlt med alle sine driftsopgaver?

 

3) Hvorfor kan vi ikke få lige så mange frivillige som de store organisationer?

Dagens sidste dilemma kommer fra Peter, som kommer fra en lille organisation, der mangler frivillige mentorer. De oplever, at de, omvendt mange af de store organisationer, har rigtig mange brugere, men mangler frivillige. Nu har de fået bevilliget penge til et nyt spændende projekt, men det kræver jo også, at de skal ud og finde flere frivillige og hvordan gør man lige det?

 

Vores monopol tager disse spændende rekrutteringsdilemmaer op til diskussion og finder frem til forskellige, gode løsniger.

 

OBS: Vi har valgt at anonymisere alle personer og organisationer der medvirker.  

 

Ny bog om rekruttering

I marts udkommer vores næste bog Sådan rekrutterer du frivillige, som er vores sidste bog i vores bogserie Sådan udvikler du bæredygtige frivilligmiljøer. I slutningen af podcasten udlodder vi et eksemplar af bogen til dagens mest spændende og udfordrende dilemma.

 

Er du enig?

Er du uenig med vores deltagere eller vil du bare gerne give os et par pæne ord med på vejen?
Del podcasten med dine kollegaer og skriv en anmeldelse i iTunes (se her hvordan. http://nochmal.dk/artikler/podcasting/saadan-anbefaler-du-podcast-itunes-podcast-app/

)

 

Vil du vide mere?

To gange om måneden udgiver vi vores nyhedsbrev, NGO Life. Her får, udover denne podcast, faglige artikler og den nyeste viden om frivillighed og civilsamfund. Tilmeld dig her: http://bit.ly/ingerfair-nyhedsbrev